Rakovina a výživa: mýty a fakty

Napísala 

S gastroenterológom MUDr. Petrom MINÁRIKOM už po druhýkrát hľadáme odpoveď na základnú otázku: akým spôsobom nám môže taký jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zvýšiť kvalitu nášho života a zdravia.

Peter Minárik – Daniela Mináriková

Rakovina a výživa: mýty a fakty 1, 2

Vydavateľstvo Kontakt, 224 s., cena: 5,00 € plus poštovné a balné

Doktor Minárik v svojej prvej knihe Vademecum zdravej výživy (vyšla roku 2010) predložil čitateľom najnovšie výsledky medicínskeho výskumu o vplyve výživy a fyzickej aktivity na prevenciu a liečbu najčastejších diagnóz. V ďalšej knihe, ktorú napísal so svojou manželkou farmaceutkou Danielou Minárikovou a ktorú nazval Rakovina a výživa: mýty a fakty, je hlavnou témou úloha výživy, stravovania a telesnej aktivity vo vzťahu k onkologickým ochoreniam – najskôr pri prevencii ich vzniku a potom medicínske odporúčania o stravovaní a vhodnej telesnej aktivite určené pacientom s rôznymi diagnózami rakoviny. Klinické štúdie potvrdzujú, že tretina zhubných nádorov je podmienená nesprávnou životosprávou. Veľa ľudských životov mohlo byť zachránených, keby ľudia boli dobre informovaní a podľa týchto dokázateľne fungujúcich zásad sa aj správali. Kniha prináša zoznam odporúčaní na výživu a pohybové aktivity, ktoré zohrávajú významnú úlohu v primárnej prevencii mnohých zhubných nádorov. Zainteresovaní čitatelia sa zoznámia so súhrnom najnovších vedeckých poznatkov o reálnych možnostiach zdravého životného štýlu predchádzať zhubným nádorom. Nová kniha informuje aj o možnostiach podpory liečby rakoviny a o nasmerovaní k zdravšiemu životu po vyliečení tak, aby sa znížilo riziko návratu ochorení. Hlavným mottom knihy je heslo: Zastavme rakovinu skôr, než sa začne!

Ďalšie knihy z vydavateľstva Kontakt nájdete tu: Knihy pre vaše zdravie a pohodu

Posledná úprava 21.10.2017

Nájdete nás na FB