Suroviny: 2 kaleráby, 3 vajíčka, ? kg polohrubej múky, ? litra mlieka, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, drvená rasca, ? lyžičky kypriaceho prášku, voda
Mäso na prírodný spôsob: kuracie prsia, bravčové karé, strúhaný syr, olej, soľ, korenie
Zelenina na šalát: čínska kapusta, paradajka, reďkovka, na prúžky nakrájané koncové listy póru, zelená vňať z mladej cibuľky
Postup: Dva kaleráby postrúhame na tenké rezance. Pridáme dve vajcia, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka. Ochutíme soľou (vegetou), mletým čiernym korením, drvenou rascou a nezabudneme dať aj trochu kypriaceho prášku. Suroviny dobre premiešame a podľa potreby dolievame studenou vodou, aby cesto dosiahlo hustotu redšieho palacinkového cesta. Z cesta postupne pečieme na panvici s použitím oleja placky. Ak ho nespotrebujeme naraz všetko, môžeme ho odložiť do chladničky a urobíme si kedykoľvek čerstvé. Keď čakáme návštevu, môžeme si cesto pripraviť aj deň vopred a čerstvé placky upiecť tesne pred príchodom hostí.
Placky naplníme zeleninovým šalátom a preložíme na polovicu. Skvele k nim chutí čínska kapusta, paradajka, reďkovka, niečo zelené, napríklad na tenké prúžky nakrájané koncové listy póru, zelená vňať z mladej cibuľky a podpbne.
Placku naplnenú čerstvo nakrájanou zeleninou prehneme a obložíme prírodným rezňom. Môžeme použiť rôzne druhy mäsa, najmä kuracie prsia a bravčové karé. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme z oboch strán na oleji. Hotový rezeň položíme na placku a posypeme strúhaným syrom. Podľa chuti podávame s kečupom, s tatárskou omáčkou, tanier ozdobíme farebnou zeleninou.