Travarica

Travarica

Napísala 

Travarica sa vyrába zo slivovice alebo rakije lozovače, ktorá sa doplní ovocím a liečivými bylinami a nechá odstáť na teplom slnečnom mieste aspoň štyridsať dní.

Potom sa obsah precedí cez gázu a nechá stáť dva mesiace. Z lozovače sa môže vyrobiť aj smokovača (s figami), rogačuša (s rogačom, svätojánskym chlebom), ružica (s ružovými lístkami), anízovka, orahovica (z orechov), biska (z imela), medica (s medom) a mnoho travaríc s rôznym obsahom tráv a bylín. Travarice majú zvyčajne okolo 40 % alkoholu a tradične sa pijú vychladené. Používajú sa aj ako liek na zažívacie problémy a na masáž pri reumatických bolestiach.   
 
Viac informácií o Chorvátsku, jeho zaujímavých miestach a recepty z chorvátskej kuchyne nájdete v knihe

Dobar tek! Dobrú chuť! Gastronomický sprievodca po Chorvátsku

Kniha je vypredaná, v prípade záujmu hľadajte v antikvariátoch.

 

 

Posledná úprava 06.10.2021

Nájdete nás na FB