Diétna sestra Mária Štefáková z NEDÚ v Ľubochni pripravila kuchársku knihu s presným návodom, akým spôsobom sa majú stravovať diabetici, aby udržali svoju glykémiu na dobrej úrovni.

S gastroenterológom MUDr. Petrom MINÁRIKOM hľadáme odpoveď na základnú otázku: akým spôsobom nám môže jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zvýšiť kvalitu nášho života a zdravia.

Hlavnou témou knižnej novinky lekára Petra a farmaceutky Daniely Minárikovcov Rakovina a výživa: mýty a fakty je úloha výživy, stravovania a telesnej aktivity vo vzťahu k onkologickým ochoreniam

Peter Minárik – Daniela Mináriková: Rakovina a výživa. Mýty a fakty 2. Recepty. Zastavme rakovinu skôr, než vznikne, to je základná myšlienka publikácie, ktorá predstavuje potraviny s dokázateľne protirakovinovým účinkom. Nadväzuje na úspešný titul Rakovina a výživa. Mýty a fakty (2012).

Gastronomický sprievodca po Chorvátsku. Turistický sprievodca a kuchárska kniha v jednej publikácii – titul, ktorý slovom aj obrazom predstavuje výber z najlepších tipov pre dovolenku v Chorvátsku.

Prvé vydanie Výkladového slovníka gastronómie prináša viac než 5 200 slovenských a českých výrazov z oblasti gastronómie.

Každé písmeno slovenskej i českej abecedy a k nemu milá historka zo života trojročného dievčatka, ktoré žije v zmiešanej česko-slovenskej rodine a hovorí s maminkou po slovensky a s tatínkem po česky.

Diagnóza rakoviny zasahuje závažným spôsobom do života človeka i jeho rodiny, mení ich doterajšie plány, prináša zložité emócie a skúšky. Vzhľadom na tisícky nových pacientov, ktorých len na Slovensku každoročne diagnóza rakoviny zaskočí, kvalitných informácií je stále málo.

Muž a žena na prahu päťdesiatky. Publicistické rozhovory s lekármi a psychológmi o častých problémoch zrelého veku, hľadanie odpovedí na otázku: čo s načatým životom?